Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.06.2013 19:43 - Препечатвам и предлагам нещо за размисъл:може би помага?
Автор: zdravkovec Категория: Изкуство   
Прочетен: Коментари: Гласове:
0



  ТОЗИ СВЯТ, ТАКЪВ КАКЪВТО ГО ПОЗНАВАМЕ СЕ КРЕПИ НА ЛЪЖАТА   Историята, на която са ни учили е лъжа. Обидна, престъпна лъжа работеща не в полза на човечеството. 

Когато човек продължава да вярва, в това което изглежда удобно, когато следва течението на нещата, без да задава въпроси, той не работи за себе си, а за онези, които имат полза от това. Не се чудете тогава, защо светът става все по-зле. Невежеството и заблудите никога не са донесли нещо добро на хората. 
image
Един от стълбовете на които се крепи света, такъв, какъвто го познаваме - е лъжата. Нейната сила е толкова голяма, че никой не се съмнява в нея като предполагаема истина. Векове на измама и налагане на фундаментални положения като системи от вярвания и ценности, направиха приемливи и допустими неща, които са толкова нелогични и нереалистични, така че ако бъдат анализирани с жезъла на истината ще бъде абсурдно да си мислим, че някога сме вярвали в тях. Да се опитаме да разберем какво се крие зад лъжата и как работи тази толкова голяма и мощна сила, за да направи възможно доверието в нея. Следните филми може да изглежда шокираща и дори, фантастични , но да е ясно, че кондиционирания отговор е пряк продукт от разкритата лъжа, тъй като тя има така да ги  наречем, "нива на защита", които са отговорни за осигуряване безопасността на измамата .   “Нищо не е такова, каквото изглежда, дори ние не хората не сме това което си мислим.”    Нека да разгледаме етимологията на думата “лъжа” на  латинските mentalis, в превод умствен,  психически. Същността на дефиницията за една лъжа е нещо, което не е истина т.е. съзнателното изказване на нещо фалшиво.    Лъжата е действие насочено против ума на човека, срещу интелектуалният център.  За да функционира лъжата, нейната енергия трябва да бъде насочена и обработена директно от всеки друг център, който не е интелектуалния ум, без да му се дава възможността за интервенция. Ако например вземем който и да е постулат, исторически, социален, икономически, религиозен, и др. и го анализираме само с  интелектуалният си център, ще останем изумени от нещата, които са ни изглеждали логични и безспорни, а сега са очевидно странни и неприемливи.   Да вземем за пример историята, която сме учили от малки в училище, гимназия, в колеж или университет, документалните филми, книги, новини, мнения и мисли етично и социално коригирани. Но това ли е истинската история, или е само това, в което искат да  вярваме? Казано е, че историята се пише от победителите и това е напълно вярно.   Няколко откъса от интервюта на Майкъл Кремо за забранената археология и укритата история на човешката раса.

КОЙ СЪМ АЗ, ОТ КЪДЕ ПРОИЗЛИЗАМ, НА КЪДЕ ОТИВАМ?

ВЪПРОСИ НА КОИТО В НИТО ЕДИН УЧЕБНИК В СЕГАШНТА ОБРАЗОВАТЕЛНА СИСТЕМА НЯМА ОТГОВОР. КОГАТО НА ТАКЪВ ФУНДАМЕНТАЛЕН ВЪПРОС НЯМАМЕ ОТГОВОР, ТОВА ОЗНАЧАВА ЧЕ ВСЕКИ МОЖЕ ДА НИ МАНИПУЛИРА КАКТО МУ Е УДОБНО. РЕЛИГИИ, ЦЪРКВИ, СЕКТИ, ПОЛИТИЦИ, ВОЕННИ, МЕДИИ, ТЕЛЕВИЗИЯ. 

  Публикувано от ALCYONE в 15:21 2 коментара:  Изпращане по имейлПубликувайте в блога си!Споделяне в TwitterСподеляне във Facebook Връзки към тази публикация Етикети: ДОКУМЕНТАЛНИ ФИЛМИ И ВИДЕОЗАБРАНЕНАТА АРХЕОЛОГИЯРЕАЛНОСТСКРИТАТА ИСТОРИЯ НА ПЛАНЕТАТА ЗЕМЯ



Гласувай:



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zdravkovec
Категория: Изкуство
Прочетен: 26277
Постинги: 13
Коментари: 7
Гласове: 18
Архив