Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.06.2013 00:18 - Прочети тази книга!
Автор: zdravkovec Категория: Изкуство   
Прочетен: 717 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

В книгата „Честотата на вибрациите“ (ИК „Кръгозор“) Пени Пиърс с ум и такт преплита велики учения, лични преживявания, впечатления от своята работа като психолог и ни споделя своите методи и техники за повишаване на изконната честота, за да осъществяваме връзка с единното поле и да черпим информация, вдъхновение и сила.

Тя дава конкретни съвети как да материализираме и осъществяваме мечтите и желанията си, за да постигнем перфектния за нас живот.

Уверете се, че сте „в Потока“.
Останете в момента, не хвърляйте проекции в бъдещето. Поддържайте интуицията отворена.
Ангажирайте се с постъпващото; единното поле ще ви даде всичко, което ви е необходимо.
Постъпващото ще изглежда или като мисъл в главата ви, или като случка откъм външния свят; правете онова, което ви носи най-голямо щастие и бъдете щастливи с онова, което правите.
Простете на другите и на себе си, връщайки в ума си двете страни към състояние на невинност; защо отдаваме толкова голямо значение на този лъжовен свят, след като всички ние сме всемирни същества и светът е само сън? Любовта не таи горест. Работете върху себе си, за да породите промяна във всичко или всеки, с който сте свързани.
Ценете и използвайте онова, което имате тук и сега; обработете го и извлечете цялата му хранителна стойност, защото това сте заявили, че искате и желаете. Нищо ново няма да дойде при вас, докато не използвате и не усвоите това, което вече имате. Защо вашата реалност е такава, каквато е? Забележете как всичко, което искате с яснота и увереност, идва почти незабавно при вас.

Научете се да притихвате и да бъдете дълбоко наблюдателни редовно и често през деня, да надавате ухо към тихото гласче на душата ви. По какво се различават поривите на душата от властния глас на ума? Ето една подсказка: следете за разлика в тона, следете дали има напрежение – ако има, вероятно говори умът.

Възпитавайте в себе си неутралност и мекота: очистете се от негативното, освободете се от вкопчването, напрежението, душевните блокажи, прекъснете негативния вътрешен монолог, трансформирайте негативите в автентично изразяване (намерете подаръците в боклука).

Свалете етикетите от нещата, изживявайте непосредствено, кажете си: „Може би все още не виждам цялата картина. Може би има друг начин да се случат нещата. Може би не трябва да дефинирам това тук въобще.“

Направете каквото можете, за да заличите скованите убеждения и мисловни структури, променяйте рутината и навиците си, поставяйте под въпрос всичко, което приемате за даденост, изнамирайте наново всичко, което вече знаете. Обновете се!!

Изберете вашата предпочитана вибрация, начина, по който обичате да се чувствате.

Колкото пъти се сетите, отстъпвайте от позицията на волевата сила (линейно-последователна, ориентирана към правене и внушаваща усещане за отделеност) към съзнанието на Сърцето, разпознавайте борбата или реалността на двойствеността. Вместо да се борите, оставете нещата да бъдат каквито са и потърсете мъдрата причина вътре в себе си това да се случва във вашата реалност.

Наблюдавайте вашите настроения, вътрешното си състояние, избирайте да бъдете щастливи, предпочитайте ниво на съзнание, което е най-близо до вашата „изконна честота“ и следователно пропуска напътствията от душата ви да достигат до вас. Ентусиазмът, дори най-лекият, ведростта, искреността, невинността и любопитството са изпитана рецепта за щастие.

Отваряйте се и се настройвайте към най-висшата честота, с която се чувствате добре, поканете следващото ваше по-висше ниво във вас, отваряйки всяка частица от вас.

Разпознайте вашия истински аз, кой сте вие под етикетите? Намерете вашата същностна вибрация (оригинален тон) и се центрирайте в нея. Истинският аз никога не казва трябва.

Обръщайте внимание на целостта на вашето тяло от светлина, представете си как вашето съвършено тяло от светлина влиза във вас и поема работата на всички части, вие сте в светлината и й се доверявате напълно. Оставете я да ви научи, да ви пречисти, да ви информира. Позволете си да се идентифицирате със Светлината, а не с вашата мъничка личност или его.

Избирайте вашата „изконна честота“ отново, всеки път щом забележите, че сте я забравили.

Намирането на вашата изконна честота е най-важната повратна точка в процеса на трансформация. Една от най-ревностно пазените тайни в живота е, че когато си мислите, че падате в пропастта, всъщност се завръщате към себе си, че уж празното всъщност е пълно, че когато пресечете старото, веднага започва новото. Щом паниката и усложненията достигнат връхната си точка, когато използвате волята си, за да контролирате себе си и живота, трябва да се случат тези няколко неща:

1. Натиснете бутона за пауза и преустановете вътрешния диалог. Превключете от състояние „аз имам проблем“ към усещане на дори най-мъничкото удоволствие вътре във вас.

2. Навлезте по-дълбоко в тялото си, успокойте се, вслушайте се в тишината, разстелете енергията си навън и се разпрострете на по-широко пространство. Дишайте. Вие сте си у дома.

3. Съсредоточете се върху качествата на душата като радост, искреност, невинност и спонтанна съзидателност. Потърсете и почувствайте вашата същностна вибрация – вашата изконна честота, – която съществува още откакто сте били малко сияещо бебе. Помислете си за онова ваше аз, което обичате, за начина, по който се чувствате, когато сте любящи, щастливи и щедри. Потопете се в удоволствието от собственото си битие. Оставете вашата изконна честота да пропие всяка частица от тялото, емоциите и ума ви.

4. След като се изпълните с вашата изконна честота, си я представете като тон и „огласете този тон с вашия камертон“, така че вибрацията да се понесе през вас и навън през полето около вас. Раздайте се на света с щедрост.

5. Представете си, че вашата изконна честота препрограмира и обучава наново клетките ви, докато вие се наслаждавате на усещането й. Когато нещо ново и автентично се издига от вашето спокойно, открито пространство, то ще бъде в синхрон с вашата изконна честота. Независимо дали е емоция, свързана с по-дълбоките ви въпроси, или любопитство, идея, възможност или човек – следвайте порива и му се отдайте напълно.





Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zdravkovec
Категория: Изкуство
Прочетен: 26596
Постинги: 13
Коментари: 7
Гласове: 18
Архив