Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.06.2013 12:38 - Copy from my friend's letter
Автор: zdravkovec Категория: Изкуство   
Прочетен: 304 Коментари: 0 Гласове:
0



Аристотел: бедност и демокрация са несъвместими. Когато целият финансов и материален ресурс е съсредоточен в ръцете на шепа олигарси ,демосът няма как да управлява и осъществява реформи и съответно - демокрацията е само куха фасада. Битието определя съзнанието и когато съзнанието е заето само с мисълта за физическото оцеляване, няма как да се стреми към това промяна на системата.
При съществуващата олигархична политическа система, каквито и личности да бъдат изпратени във властта, резултатите пак ще са половинчати и незадоволителни. В обществото обаче продължават заблудите за съществуването на някакви прости решения. Като виждаме сложността на промените, ние в същност запазваме статуквото. Раздробеното гражданско общество, хилядите едностранчиви или повърхностни мнения за бъдещето на България, са липса на мнение и липса на бъдеще. Не може до безкрай цялата енергия на обществото „в свирката”. Вече е време да сработят инстинктите за самосъхранение на нацията.
При "капитализма" висша ценност са парите. Именно парите са тези, които създават монопол и деморализират пазара! В началото институциите са били създадени с цел да внесат порядък в обществото но на по-късен етап са се изродили до такава степен, че в днешният си вид направо са врагове на обикновените хора. Основното причина е в абсолютната бездуховност в обществото въздигнало парите като единствена ценност. При съвременната реалност институциите са окупирани от чиновници. Т е не са креативната част от обществото, а точно обратното- консуматори на блага! Затова служебния щат се раздува до абсурдност, защото ако една институция си СВЪРШИ РАБОТАТА и в крайна сметка реши проблемите на хората, то нуждата от нейното съществуване отпада, нали? Точно това е причината институциите с вида който са приели на днешният ден да се стремят НИКОГА да не си свършват работата.

Азбучна истина е, че докато парите са цел, те винаги ще бъдат дефицит, защото тъкмо те определят статуса на едни да бъдат "богати", защото другите се определят като "бедни"! Значи богатството не се определя от това "колко имаш ти", а от това "колко нямат те"! Защото сред милионери ти не можеш да бъдеш богат милионер, а само сред бедни! Затова целта е ДРУГИТЕ ДА БЪДАТ БЕДНИ! Такава е диалектиката на капитализма! Основен подход на олигархията днес е да държи народа беден и дългово зависим, за да е гладен за обещания! Неук- за да е лесен за манипулиране! По избори на хората не се предлага нищо ново и въпреки протестите, те избират отново същите хора и партии, които преди това са свалили!!! Присъстващите във властта партии не изпълняват основната си функция да представляват групи от народа. Представляват единствено себе си и са тясно свързани с капитала. Не се ангажират с исканията на протестиралите, като по този начин големи групи хора от народа остават парламентарно НЕпредставени.

Известен факт е, че либертарианците мразят държавата защото ако бъдат съсипани държавните институции, толкова по-големи възможности за незаконно обогатяване ще имат спонсорите на либертарианците, т.е. олигарсите. Основната борба днес не е между “лошата държава” и “добрите капиталисти”. Основната битка е между олигарсите и платените от тях пазарни фанатици срещу защитниците на обществените блага и ресурси. А Вие на чия страна ще застанете?



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zdravkovec
Категория: Изкуство
Прочетен: 26283
Постинги: 13
Коментари: 7
Гласове: 18
Архив